Over Love Flame

Een betere seksuele relatie met je partner

Love Flame is een onderneming van Feniks de la Fosse (De la Fosse Psychotherapie).
Inhoudelijk adviseur is arts-seksuoloog dr. Rik van Lunsen. Hij is auteur van tal van wetenschappelijke publicaties met betrekking tot seksuologie en boeken over seksualiteit.

Love Flame wil cursussen en bijpassende producten aanbieden om het seksuele plezier van mensen terug te brengen in hun relatie. Wij richten ons op mensen bij wie de partnerrelatie goed is, maar die hun seksuele relatie een impuls willen geven.

We stellen ons kort even voor:

Feniks de la Fosse

In mijn eigen praktijk De la Fosse Psychotherapie werk ik al jaren met stellen voor wie de partnerrelatie en de seks een probleem vormen.
Ik ben klinisch psycholoog/psychotherapeut en gecertificeerd seksuoloog bij de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS) en relatietherapeut, supervisor, leertherapeut en leersupervisor bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG).

Daarnaast kom ik in mijn praktijk zeer regelmatig stellen tegen die aangeven dat zij wel tevreden zijn met hun partnerrelatie, maar dat de seks bij hen in het slop is geraakt. Zij hebben behoefte aan praktische tips en oefeningen op het seksuele vlak.
Voor deze groep mensen heb ik Celebrating Sex ontwikkeld, een online cursus voor heterostellen.

Rik van Lunsen

Dr. Rik van Lunsen, arts-seksuoloog NVVS, was van 1987 tot aan zijn pensionering op 1 september 2017 hoofd van de afdeling Seksuologie & Psychosomatische Gynaecologie van het AMC in Amsterdam. Daar hield hij zich bezig met patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs op het gebied van de Seksuologie en Seksuele Gezondheid.

Daarnaast was Rik van 1992-2014 hoofdopleider van de RINO NH Opleiding Seksuologie.
Ook was hij voorzitter van de Nederlands Vlaamse Federatie voor Seksuologie (NVFS) en voorzitter van de NVVS, waar hij nu voorzitter is van de Commissie van Beroep.

Rik is auteur van vele nationale en internationale wetenschappelijke publicaties en (hoofdstukken in) boeken. Samen met Ellen Laan publiceerde hij de in 2017 verschenen bestseller ‘Seks!, een leven lang leren’.
Voor zijn werk kreeg hij in 1989 de Hector Treub prijs, in 2011 de van Emde Boas-van Ussel prijs.
In datzelfde jaar werd hij benoemd tot erelid van de NVVS. Bij zijn afscheid van het AMC werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Rik is op dit moment freelance consultant op het gebied van seksuele gezondheid, hij geeft diverse cursussen in het land en is supervisor voor de NVVS.